Wie zijn wij

Ilfa is uw treasury specialist. Wij geven advies, en helpen bij het vertalen van deze adviezen naar de praktijk. Zo bieden we inzicht, overzicht, een breed scala aan diensten ter ondersteuning, en toegang tot de financiële markten. Hierdoor zorgen wij dat uw organisatie financieel optimaal kan functioneren.

We werken samen met, maar altijd onafhankelijk van, alle Nederlandse banken, tussenpartijen en verschillende partners. Transparantie, flexibiliteit en professionaliteit daarbij voorop. Wat ons uniek maakt is dat we de benodigde kennis, vergunning en softwareontwikkeling allemaal intern hebben. Elke organisatie is anders, daarom kijken we naar de passende dienstverlening die aansluit bij uw behoefte en die u in staat stelt uw ambities waar te maken.

We focussen ons daarbij op 3 onderdelen: 

Financiering

We adviseren u bij het opstellen van een passende financieringsstrategie, werken deze uit en brengen u in contact met de juiste investeerders.

Meer lezen

Treasury as a Service

We gaan naast de klant staan en zorgen dat de strategie in de praktijk kan worden uitgerold, dit kan via ad hoc ondersteuning of door uw volledige treasury aan ons over te laten.

Meer lezen

Treasury systemen

Onze systemen ondersteunen en geven u de gewenste inzichten zodat u in staat bent om uw treasury management activiteiten (deels) zelf op u te nemen.

Meer lezen

Over Ilfa

Wij zijn een integere, professionele partner die u helpt treasury naar uw praktijksituatie te vertalen. Naast hoogwaardig advies bieden wij een breed scala aan diensten aan, gericht op het ondersteunen en ontzorgen van organisaties bij de uitvoering van treasury taken op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Wij maken het voor alle soorten organisaties, groot en klein, mogelijk te beschikken over een volledige treasury functie en bieden indien gewenst doorlopende ondersteuning. Sinds 2013 beschikken wij over een vergunning als Beleggingsonderneming. Onze bedrijfsvoering, integriteit en vakbekwaamheid van onze bestuurders en de financiële situatie van onze onderneming voldoen daarmee aan de eisen gesteld door MiFID II en de Wet op het financieel toezicht.

Bel ons

085 130 26 55

Of stuur een e-mail

info@ilfa.nl

Onze partners

Ons netwerk van partners bestaat uit onder andere investeerders, financiers, brancheorganisaties en serviceproviders.

Vergunning

Om obligaties te mogen uitgeven hebben beleggingsondernemingen een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) nodig. De vergunning beschermt niet-professionele beleggers doordat de wijze waarop de obligaties worden uitgegeven streng gecontroleerd wordt. Ook is het handelen van de adviseurs, bemiddelaars en het crowdfundingplatform en de financiële draagkracht en solvabiliteit van de onderneming streng gecontroleerd. In sommige gevallen mag een onderneming werken op basis van een ontheffing. Lees hier meer over de vergunningsontheffing.

Onze experts

Irma Langeraert

Irma heeft Ilfa opgericht in 1995. Haar deskundigheid zit in het oplossen van complexe financiële vraagstukken waarbij verschillende financieringsvormen ingezet en gestapeld moeten worden. Irma is sterk in het maken van verbindingen en het creëren van een positieve sfeer.

Gerard van Baar

Gerards kracht zit in doorvragen, samenwerken en het eenvoudig maken van complexe situaties. Financiële vraagstukken zijn voor hem een uitdaging en zodra deze inzichtelijk gemaakt zijn, werkt Gerard doelgericht zonder de klant uit het oog te verliezen.

Renee Mellaard

Renees kwaliteit zit hem in het begrijpelijk maken van complexe processen door de essentie terug te brengen naar simpele voorbeelden. Snel schakelen en aanpassen aan de huidige situatie maakt het mogelijk om een vooropgesteld doel te bereiken.

Arnoud Doornbos

Arnoud is een treasuryspecialist die jarenlange ervaring als treasuryadviseur combineert met ondernemerschap op de financiële markt. Hij is in staat hoogwaardige oplossingen aan te dragen die passen bij de wensen van de klant en de behoeftes van de organisatie.

Filip Verboven

Filip is als softwareontwikkelaar al ruim 17 jaar verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Ilfa-software. Hij zorgt dat klanten duidelijk inzicht krijgen in bankkosten en waar deze verminderd kunnen worden.

Maarten van der Sanden

Als co-founder van Symbid is Maarten een van de weinige personen in Nederland die een start-up succesvol naar de beurs in Amerika heeft gebracht en er weer succesvol vanaf heeft gehaald. Hij is specialist in het structureren van financieringsaanvragen en denkt graag op een ondernemende manier met klanten mee.

Jeroen de Backer

Jeroen ondersteunt klanten bij het dagelijks cashmanagement en het maken van rapportages. Hij is hét aanspreekpunt wat betreft inhoudelijke vragen over cijfers en de dagelijkse gang van zaken. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de treasury desk.

Jean Pierre Renard

Jean Pierre is een expert in problemen analyseren en luisteren naar de klant. Hij gelooft dat je kunt helpen als je de wereld en uitdagingen van klanten begrijpt. Oplossingen komen in samenwerking met de klant tot stand, niet alleen door te luisteren, maar ook door mee te denken en uit te dagen.

Ilfa is er om u te helpen

Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste treasury nieuws en de nieuwste ontwikkelingen via onze blogs.

In contact komen?

We voeren graag een inhoudelijk gesprek. Laat uw gegevens achter om een afspraak in te plannen.