Advies en ondersteuning op maat

Ilfa beschikt over een team van treasury specialisten. Met hun kennis en ervaring zorgen zij dat u bankonafhankelijk advies krijgt over het beheren van uw geldstromen en helder inzicht krijgt in de werking en voorwaarden van een financieel instrument.  Ook kan het team de uitvoering van uw treasury taken (in zijn geheel of gedeeltelijk) overnemen. U bepaalt of u ons op dagelijkse basis wilt inzetten voor advies, inzicht en uw dagelijkse transacties, of dat u dit enkel ad hoc wilt.  

Onze werkzaamheden zijn op uw organisatie afgestemd. Of u nu behoefte heeft aan een treasurer die een grote transactie voor u afsluit, een treasurer die deelneemt aan uw treasury commissie of aan de overname van uw cashmanagement door de Treasury Desk, ons ervaren team kan u op basis van onze vergunning ondersteunen.  

Flexibel

Snelheid en flexibiliteit zijn belangrijk. Heeft u treasury gerelateerde vragen of uitdagingen? Heeft u ad hoc of doorlopende ondersteuning nodig? Wij helpen u zo snel mogelijk, zodat u zich bezig kunt houden met ondernemen.

Onafhankelijk

Wij kijken onafhankelijk van andere partijen, zoals de bank, naar uw organisatie. Vanuit onze jarenlange ervaring gaan we de discussie aan, zodat we samen het beste uit uw organisatie kunnen halen.

Betrokken

Wij werken graag met u samen en voelen ons betrokken bij het managen van uw risico’s. We staan 24/7 tot uw beschikking en voeren indien gewenst volgens zeer strakke richtlijnen uw transacties voor u uit.

De Ilfa-methodiek

Om u zekerheid te geven werken wij volgens een vaste procesgang, de Ilfa-methodiek, op basis waarvan een treasury wordt ontworpen, getoetst en zelfs ge-audit. Elke treasury transactie doorloopt de procesgang en we bepalen gezamenlijk bij welke onderdelen u ondersteuning wil en wat de bijbehorende werkafspraken zijn.

Ilfa hanteert deze methodiek al jarenlang om afspraken te maken en vast te leggen in handboeken die de basis vormen voor de samenwerking met de klant. Vanzelfsprekend is dit geen definitief proces, maar zal Ilfa's advies en ondersteuning volgens de methodiek meegroeien of terugtreden naar uw behoeften. Wij staan voor u klaar, wanneer u dat nodig heeft.

Een volledige treasury service

Een eigen volledige treasury afdeling is voor weinig organisaties realiseerbaar, wat ertoe leidt dat treasury taken versnipperd in de financiële keten terecht komen als extra taak. Ondanks ieders inzet blijft het resultaat zelfs in het meest gunstige scenario suboptimaal. Ilfa zorgt dat een eigen professionele treasury afdeling binnen handbereik is voor zowel profit als non-profit organisaties, ongeacht de grootte van de organisatie en de ervaring.

Om alles op maat in te richten, stellen wij onze systemen, actuele marktinformatie en vakkundige ondersteuning ter beschikking. Onze specialisten zorgen met hun kennis en ervaring dat u (bank-)onafhankelijk advies krijgt over het beheren van uw geldstromen en helder inzicht krijgt in de werking en voorwaarden van een financieel instrument.  Samen kijken we wat de best passende ondersteuning is voor uw organisatie, van losse transacties tot dagelijks cash management via onze Treasury Desk en deelname in de treasury commissie. Veilig, met vergunning, onder AFM-toezicht.