Financiering als middel van de strategie

De afgelopen jaren is de zoektocht naar kapitaal complexer geworden. Ilfa ondersteunt organisaties bij het vinden van de juiste financiering strategie door diepgaande kennis van en ervaring met alle mogelijke financieringsvormen te combineren met een netwerk van partnerships, banken en alternatieve financiers. Zo kan gericht gewerkt worden aan een financieringsstructuur die de ontwikkeling van organisaties ondersteunt en uw ambities helpt realiseren. De aanpak van Ilfa helpt niet alleen bij het verkrijgen van het gewenste kapitaal, maar geeft ook ondersteuning bij financieel beheer.

Passend

Om inzicht te krijgen in de mogelijkheden toetsen we de financierbaarheid van uw organisatie en komen we gezamenlijk tot een passende structuur. Daarbij beperken we ons niet tot het bellen van de bank, maar gaan we op zoek naar een passende oplossing, of deze nu bestaat uit leningen, obligaties, aandelen of een combinatie.

Structuur

Door onze jarenlange ervaring in de financiële wereld hebben we een groot netwerk opgebouwd bestaande uit financiële instellingen, alternatieve financiers, professionele investeerders en andere specialisten. Wij bieden u toegang tot dit netwerk en ondersteunen u bij het contact.

Combinatie

Bij een grotere financiering is het goed om verschillende vermogensbronnen aan uw organisatie te binden en gebruik te maken van verschillende financieringsvormen om te voldoen aan de totale financieringsbehoefte. Wij stellen u in staat hier een passende juridische structuur op toe te passen.

Het vinden van een passende financiering

Een passende financiering ontstaat niet vanzelf. Wij doorlopen een aantal stappen, gebaseerd op de uitgangspunten dat de investeringsbeslissing voor de financieringsbeslissing komt en financiering een middel en geen doel is. De roadmap hiernaast geeft kort weer hoe onze aanpak uw zoektocht naar de optimale financiering zorgvuldig voorbereidt en alternatieven grondig in kaart brengt.

Onze partners

AndersFinancieren helpt organisaties die impact willen maken bij het verkrijgen van financiering via alternatieve financieringsmethoden. Ook geeft AndersFinancieren beleggers de kans te investeren in zinvolle maatschappelijke initiatieven.    

AndersFinancieren stelt een funding platform beschikbaar waar particuliere en professionele beleggers op zinvolle wijze kunnen investeren. Het platform is gericht op grote bedragen voor maatschappelijke projecten met een beperkt risicoprofiel. AndersFinancieren is hét alternatief voor financieringen van en zinvol beleggen in maatschappelijke initiatieven.

Lees meer over AndersFinancieren

Symbid geeft organisaties toegang tot duizenden investeerders, bestaande uit private investeerders, professionele investeerders en business angels. Via Symbid kunt u investeerders vinden die geloven in uw organisatie, hier onderdeel van uit willen maken en zo uw organisatie willen ondersteunen.

Symbid biedt professionele begeleiding, een uitgebreid netwerk van investeerders en volledige afhandeling aan. Afhankelijk van de onderneming en de fase waarin deze onderneming zich bevindt, wordt bepaald welke investeerders het best passend zijn. Daarmee is Symbid dé expert in online durfkapitaal financiering.

Lees meer over Symbid

Enkele voorbeelden

Steenvlinder

Steenvlinder is dé specialist in Nederland op het gebied van zelfbouw en klushuizen. Via onze beide partners AndersFinancieren en Symbid heeft Steenvlinder financiering opgehaald voor haar projecten via een converteerbare lening en de uitgifte van obligaties.

Rural Spark

Rural Spark biedt via zonnepanalen en energierouters toegang tot zonne-energie in rurale gebieden in Afrika. Via onze partner Symbid heeft Rural Spark financiering opgehaald voor de uitbreiding van het serviceplatform voor partners in Afrika.

Sustainer Homes

Sustainer Homes bouwt woningen en werkruimtes op een duurzame, flexibele en toegankelijke manier. Via onze partner Symbid heeft Sustainer Homes financiering opgehaald voor verdere opschaling van de organisatie via de uitgifte van aandelen.

Bernhoven

Bernhoven vindt dat een ziekenhuis van iedereen is, van medewerkers tot omwonenden en van artsen tot andere belanghebbenden. Via onze partner AndersFinancieren heeft Bernhoven hun visie kracht bijgezet via de uitgifte van meerdere (converteerbare) obligaties.

Alternatieve financieringsmogelijkheden

Obligaties

Obligaties zijn een eeuwenoud instrument. In feite is een obligatie een deelbaar schuldbewijs van een lening die door een organisatie is aangegaan. Beleggers die een obligatie aanschaffen, lenen geld uit aan de organisatie en ontvangen in ruil rente. Na de looptijd wordt de obligatie afgelost. Alle obligaties van een lening hebben dezelfde waarde en rechten en er ontstaat geen eigendomsrelatie.

Aandelen

Een aandeel is een waardepapier welke aangeeft dat u voor het percentage aandelen dat u bezit eigenaar van een organisatie bent. Aandelen geven stemrecht op de aandeelhoudersvergadering van de organisatie en, indien de organisatie dit uitkeert, geven aandelen het recht op dividend en koerswinst.

Leningen

Er bestaan veel verschillende soorten leningen, maar altijd geldt dat een partij een geldbedrag ontvangt wat op termijn terugbetaald moet worden. Vaak wordt voor het beschikbaar stellen van het geld een vergoeding verwacht, de rente.

Converteerbare obligaties

Een converteerbare obligatie is een obligatie die onder bepaalde voorwaarden ingewisseld kan worden voor andere effecten, vaak aandelen. Een converteerbare obligatie wordt ook wel een ‘convertible bond’ genoemd.