- Onze partners

Symbid maakt durfkapitaal toegankelijk voor ambitieuze ondernemers. Bij Symbid presenteren ambitieuze ondernemers hun plannen aan angel investeerders, professionele investeerders als Venture Capitalists en tienduizenden crowdfunders. Ze ondersteunen schaalbare start-ups en scale-ups bij hun groeifinanciering.

AndersFinancieren is een funding platform voor maatschappelijke projecten. AndersFinancieren richt zich op maatschappelijke organisaties die impact willen maken en op donateurs en beleggers die willen investeren in onder meer zorg, onderwijs en duurzaam wonen.


SmartFunding
is een landelijk franchise concept dat mkb-ondernemers helpt bij het aanvragen en verkrijgen van financieringen tussen de € 250.000 en 5 miljoen euro. De SmartFunding adviseurs ondersteunen mkb-ondernemers door onafhankelijk advies, lokale kennis en betrokkenheid en persoonlijke begeleiding.

Knab Crowdfunding richt zich op lening crowdfunding en helpt ondernemers aan een snelle en gedegen lening van maximaal € 2,5 miljoen. Investeerders kunnen investeren in ondernemers in ruil voor een mooi rendement.

Intersolve is een Nederlandse financiële instelling die is gespecialiseerd in diensten op het gebied van de afwikkeling van betalingsverkeer en elektronisch geld. Intersolve beschikt over een vergunning als Elektronische Geldinstelling en staat onder toezicht van de DNB en de AFM.

Holder, opgericht in 2005, bouwt web applicaties die zowel vooruitstrevend als goed te managen zijn. Holder is een specialist in crowdfundingsoftware en werkt uitsluitend met het ontwikkelframework Ruby on Rails (“rails”). Holder was één van de eerste bedrijven die dit platform zakelijk inzette en werkt nog altijd in de voorhoede van de branche.

AFS Group is een onafhankelijke Europese makelaar in meerdere activa klassen. AFS is voornamelijk actief als tussenpersoon voor financiële instellingen, corporates en (semi) overheidsinstellingen. AFS levert diensten met betrekking tot kapitaal, energie, derivaten in aandelen, vreemde valuta, rente, structurering en meer. AFS heeft alle nodige vergunningen en is gereguleerd door de AFM, DNB, de FINMA in Zwitserland, de FSA in de UK en de BAFIN in Duitsland. Verder is AFS lid van Euronext, Eurex, OMX en de ICMA.

eban is de Europese Handelsorganisatie van Business Angels, groeifondsen en beginnende marktspelers. EBAN is de pan-Europese vertegenwoordiger voor de jonge investeerdersgemeenschap, verspreid over 126 ledenorganisaties uit 41 landen. EBAN is een non-profit organisatie die de belangen van beginnende beleggers in Europa vertegenwoordigt.


Sharpe FInancial werd in 2012 opgericht door Mark Beers en Frans Gunnink, twee ervaren senior professionals in de financiële communicatie industrie in de Benelux. Sharpe specialiseert zich in communicatie en media relaties. Dankzij decennia aan kennis, ervaring en contacten in de financiële industrie is Sharpe Financial in staat bedrijven te voorzien van advies en ondersteuning op het gebied van bedrijfscommunicatie en mediarelaties om zo de marktpositie te versterken.

De European Crowdfunding Network AISBL (ECN) is een professioneel netwerk dat adequaat transparantie, (zelf)regulatie en bestuur op het gebied van crowdfunding promoot. Tegelijkertijd biedt zij een gezamenlijke inspraak in beleidsdiscussies en opbouw van de publieke opinie. ECN werd in 2013 officieel een internationale non-profit organisatie. De organisatie heeft tot doel om het besef dat crowdfunding van groot belang is voor ondernemerschap te vergroten. Daarnaast wil ECN de Europese gemeenschap, cultuur en economie verrijken. Als ECN bestuurslid doet Symbid binnen de organisatie mee op het hoogste niveau.

SOAF (Stichting Obligatiehouders AndersFinancieren) houdt toezicht op de geldstromen tussen partijen en behartigt de belangen van de obligatiehouders tijdens de looptijd van de obligatielening. Mocht er onverhoopt een situatie ontstaan waarin een uitgevende instelling niet meer aan haar verplichtingen kan voldoen zal het bestuur van de Stichting, op basis van de met de uitgevende instelling gesloten trustakte, namens de betreffende obligatiehouders optreden en eventueel beschikbare zekerheden uitwinnen.

AKD is een full-service Beneluxkantoor met ruim 476 advocaten, fiscalisten, notarissen en business support in België, Nederland en Luxemburg. AKD is voor haar cliënten de gateway in, van en naar de Benelux. De combinatie van onze full-service expertise en een brede sectorfocus maakt dat AKD al ruim een eeuw elke vraag vanuit verschillende oogpunten kunnen benaderen en oplossen – waar ook ter wereld. Dit doet AKD vanuit haar eigen vestigingen met diverse landenteams en een groot Friends Netwerk over de hele wereld.

ESJ is meer dan een accountant en belastingadviseur. Ze zorgen ervoor dat ze de ondernemers echt begrijpen en leveren vervolgens oplossingen op maat. Waar uw bedrijf stopt, gaan de specialisten van ESJ verder. ESJ bestaat al ruim 3 decennia en heeft zowel nationaal als internationaal klanten waar ze trots op zijn. Met 175 medewerkers hebben ze alle specialisten zelf in huis.

Blyde is een B.Corp gecertificeerd Benelux pr-bureau gericht op ondernemende organisaties die het verschil maken in hun sector, of deze ambitie hebben en die het lef hebben om vernieuwend te zijn, vanuit drijfveren groter dan alleen commerciële ambities. Blyde werkt voor sustainable brands & social enterprises en zijn als B Corp het meest duurzame pr-bureau van de Benelux.

Creditreform Nederland is een veelzijdige incasso organisatie voor bedrijven met omvangrijke zakelijke en consumentenportefeuilles in Nederland. Creditreform werkt in de buitenlandse incasso samen met een wereldwijd netwerk van Creditreform bedrijven (in 20 Europese landen en nu ook in China). Met dit “voor u ter plaatse” systeem verhoogt Creditreform het succes op betaling van uw vordering en vermindert het risico op een non betaling in het buitenland.

ActiZ en Ilfa zijn de initiatiefnemers van het standaard obligatieprogramma voor de zorg, de NL Zorgobligatie. Samen met de andere leden van de werkgroep is besloten om het concept onder te brengen in een onafhankelijke vereniging die het concept bewaakt en uitbouwt tot een kwaliteitskeurmerk. AndersFinancieren is het exclusieve verkoopkanaal van de NL Zorgobligatie bij emissies tot een bedrag van € 2.500.000,-.