'A-'status voor kredietwaardigheid Bernhoven

Dit nieuwsbericht is afkomstig van Bernhoven en de rating is eerder gepubliceerd op de website van Fitch Ratings.

Fitch Ratings heeft de kredietwaardigheid van Bernhoven beoordeeld met een ‘A-‘: Vooruitzicht stabiel. De ‘A-‘status laat zien dat Bernhoven een gezonde onderneming is en dat een geldverstrekker bij een lening aan Bernhoven een laag terugbetalingsrisico loopt.

Deze rating geeft Bernhoven de mogelijkheid om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen bij banken en andere vormen van financiering. Dit geeft ons een goede uitgangspositie om onze ambities te realiseren en te werken aan onze strategie 2020- 2025 ‘Samen werken aan gezondheid’. Bernhoven ziet deze goede rating naast de hoge patiënt waardering als een erkenning voor haar gevoerde beleid.

Voor de beoordeling heeft Fitch een uitgebreid onderzoek gedaan (bekijk hier het rapport). Daarbij werd gekeken naar alle factoren die van invloed zijn op de kredietwaardigheid van Bernhoven. Dat zijn financiële factoren (zoals solvabiliteit en liquiditeit), maar ook zaken als ziekteverzuim, het marktaandeel en de toekomstverwachtingen. Ook het feit dat Bernhoven een aantrekkelijke werkgever is in de regio, draagt bij aan de positieve beoordeling. De ‘A-‘status wordt jaarlijks verlengd op basis van een herbeoordeling door Fitch Ratings. Bernhoven werd tijdens het gehele traject ondersteund door Ilfa.

Reactie van Ilfa

Gerard van Baar is als consultant van Ilfa dicht betrokken geweest bij het ratingproces: “Het ratingproces is goed te doen, mits er een strategisch plan en financiële onderbouwing ligt die minimaal 5 jaar vooruitkijken. Als die er zijn, kunnen we volledig onderschrijven wat Fitch zelf aangeeft: dat het proces in 6 tot 8 weken kan worden doorlopen. Daarbij helpt dat Fitch gepokt en gemazeld is wat betreft het Nederlandse zorgsysteem: je hoeft ze wat dat betreft niets uit te leggen. Kortom, een aanrader!“

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de rating van Bernhoven op de website van Fitch Ratings.