Een volledige treasury service

Veel organisaties zijn te klein voor een eigen treasury afdeling, wat ertoe leidt dat treasury taken als bijzaak worden gezien. Het resultaat blijft zelfs in het meest gunstige scenario suboptimaal. Ilfa zorgt dat een eigen professionele treasury afdeling binnen handbereik is voor zowel profit als non-profit organisaties, ongeacht de grootte van de organisatie en de ervaring.

Om alles op maat in te richten, stellen wij onze systemen, actuele marktinformatie en vakkundige ondersteuning ter beschikking. U krijgt daarnaast bij het beheren van uw geldstromen op basis van onze jarenlange ervaring en vaste protocollen ad hoc of doorlopende ondersteuning. We kijken wat de best passende ondersteuning is voor uw organisatie, van losse transacties tot dagelijks cash management via onze treasury desk en deelname in de treasury commissie. Veilig, met vergunning, onder AFM-toezicht.

Flexibel

Snelheid en flexibiliteit staan bij ons voorop. Heeft u treasury gerelateerde vragen of uitdagingen? Ad hoc of doorlopend? Wij helpen u zo snel mogelijk, zodat u zich bezig kunt houden met ondernemen.

Onafhankelijk

Wij kijken onafhankelijk van andere partijen, zoals de bank, naar uw organisatie. Vanuit onze jarenlange ervaring gaan we de discussie aan, zodat we het beste uit uw organisatie kunnen halen.

Betrokken

Wij werken graag met u samen en voelen ons berokken bij het managen van uw risico’s. We staan 24/7 tot uw beschikking en voeren indien gewenst volgens zeer strakke richtlijnen uw transacties voor u uit.

Als startpunt bepalen we uw positie

Het startpunt van onze Treasury as a Service is het opmaken van de positie van uw organisatie. De aanwezige documentatie wordt in onze systemen ingeladen, het systeem wordt ingericht en indien gewenst houden wij dit ook up-to-date voor u. Samen komen we tot een passende strategie en wij staan voor u klaar indien u vragen heeft of behoefte heeft aan hulp.

Elke specifieke opdracht vraagt om speciale aandacht. Daarom hebben wij een eigen methodiek ontwikkeld om snel en doeltreffend de structuur van uw treasury afdeling te ontwerpen, te toetsen of zelfs te auditen. Alle handelingen voeren we uit naar dezelfde procesgang.

De mogelijkheden

Cashmanagement

Wij kunnen uw cashmanagement (deels) uit handen nemen, van saldo regulatie en interne leningen tot het uitvoeren van betalingen. Wij zorgen dat u grip heeft op uw gelden, dat u altijd op de hoogte bent van eventuele risico’s of uitdagingen en helpen u bij het vormen van een passende strategie.

Valutamanagement

Wij zorgen dat u inzicht heeft in de valuta-activiteiten voortkomend uit de gezamenlijk opgestelde strategie. U krijg inzicht in de verhouding tussen verschillende valuta’s en welke valuta in- of juist verkocht moeten worden. Wij zorgen dat de activiteiten tijdig uitgevoerd (kunnen) worden.

Rentemanagement

De kosten voor vermogen blijven voor veel organisaties hoog. Wij brengen uw werkelijke kosten in beeld, onderzoeken de mogelijkheden om oplopende rentekosten te beperken, doen transactievoorstellen en sluiten indien gewenst nieuwe leningen voor u af.

Maak gebruik van onze treasury desk

Ilfa beschikt over een team van treasury specialisten. Met hun kennis en ervaring zorgen zij dat u bankonafhankelijk advies krijgt over het beheren van uw geldstromen en eerlijk inzicht krijgt in de werking en voorwaarden van een financieel instrument.  

Ook kan het team de uitvoering van uw treasury taken (in zijn geheel of gedeeltelijk) overnemen. U bepaalt of u ons op dagelijkse basis wilt inzetten voor advies, inzicht en uw dagelijkse transacties, of dat u dit enkel ad hoc wilt.  

Onze werkzaamheden zijn op uw organisatie afgestemd. Of u nu behoefte heeft aan een treasurer die een grote transactie voor u afsluit, een treasurer die deelneemt aan uw treasury commissie of aan de overname van uw cashmanagement door de treasury desk, ons ervaren team kan u op basis van onze vergunning ondersteunen.  

Neem vrijblijvend contact op