Wie wij zijn

Ilfa helpt op een integere en professionele manier advies naar de praktijk te vertalen. Zo bieden we inzicht, overzicht, een breed scala aan diensten ter ondersteuning en toegang tot de financiële markten. Hierdoor zorgen wij dat uw organisatie financieel optimaal kan functioneren.

We werken samen met, maar altijd onafhankelijk van, alle Nederlandse banken, tussenpartijen en verschillende partners. Transparantie, flexibiliteit en professionaliteit daarbij voorop. Wat ons uniek maakt is dat we de benodigde kennis, vergunning en softwareontwikkeling allemaal intern hebben. Elke organisatie is anders, daarom kijken we naar de passende dienstverlening die aansluit bij uw behoefte en die u in staat stelt uw ambities waar te maken.

We focussen ons daarbij op 3 onderdelen: 

Financiering

We adviseren u bij het opstellen van een passende financieringsstrategie, werken deze uit en brengen u in contact met de juiste investeerders.

Meer lezen

Systemen

Onze systemen ondersteunen en geven u de gewenste inzichten zodat u in staat bent om uw treasury management activiteiten (deels) zelf op u te nemen.

Meer lezen

Ondersteuning

Het team van de Treasury Desk kan de uitvoering van uw treasury taken (in zijn geheel of gedeeltelijk) overnemen, ad hoc of continu.

Meer lezen

Wij werken op basis van een vergunning

Wij beschikken over een vergunning als beleggingsonderneming van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dit betekent onder andere dat onze bedrijfsvoering, integriteit en vakbekwaamheid van onze bestuurders en de financiële situatie van onze onderneming voldoen aan de eisen gesteld door MiFID II en de Wet op het financieel toezicht.

Om obligaties te mogen uitgeven hebben beleggingsondernemingen een vergunning van de AFM nodig. De vergunning beschermt niet-professionele beleggers doordat de wijze waarop de obligaties worden uitgegeven streng gecontroleerd wordt. Ook is het handelen van de adviseurs, bemiddelaars en het crowdfundingplatform en de financiële draagkracht en solvabiliteit van de onderneming streng gecontroleerd. In sommige gevallen mag een onderneming werken op basis van een ontheffing. Lees hier meer over de vergunningsontheffing.

We bieden een totaaloplossing

Treasury365 is onze hybride oplossing voor een goede invulling van de treasury functie. Met Treasury365 combineren wij het beste van twee aspecten: mens en technologie. Samen is dit de basis om maximaal grip te krijgen op uw financiële huishouden. U krijgt inzichten die u eerder niet had en u komt minder vaak voor verrassingen te staan. Een zakelijk leven zonder uitdagingen kunnen we u niet beloven, maar wel dat we samen snel en adequaat op zoek gaan naar de beste oplossing voor elke uitdaging. Zo kunt u financiers en andere stakeholders het comfort geven dat uw organisatie in control is.

Onze experts

Irma
Langeraert

Irma heeft Ilfa opgericht in 1995. Haar deskundigheid zit in het oplossen van complexe financiële vraagstukken waarbij verschillende financieringsvormen ingezet en gestapeld moeten worden. Irma is sterk in het maken van verbindingen en het creëren van een positieve sfeer.

Gerard
van Baar

Gerards kracht zit in doorvragen, samenwerken en het eenvoudig maken van complexe situaties. Financiële vraagstukken zijn voor hem een uitdaging en zodra deze inzichtelijk gemaakt zijn, werkt Gerard doelgericht zonder de klant uit het oog te verliezen.

Arnoud
Doornbos

Arnoud is een treasury specialist die jarenlange ervaring als treasury adviseur combineert met ondernemerschap op de financiële markt. Hij is in staat hoogwaardige oplossingen aan te dragen die passen bij de wensen van de klant en de behoeftes van de organisatie.

Jean Pierre
Renard

Jean Pierre is een expert in problemen analyseren en luisteren naar de klant. Hij gelooft dat je kunt helpen als je de wereld en uitdagingen van klanten begrijpt. Oplossingen komen in samenwerking met de klant tot stand, niet alleen door te luisteren, maar ook door mee te denken en uit te dagen.

Renee
Mellaard

Renees kwaliteit zit hem in het begrijpelijk maken van complexe processen door de essentie terug te brengen naar simpele voorbeelden. Snel schakelen en aanpassen aan de huidige situatie maakt het mogelijk om een vooropgesteld doel te bereiken.

Frank
van den Hoek

Frank is goed in modelleren en analyse en combineert die krachten in het samenbrengen van inhoud en geld. Met zijn modellen laat hij bestuurders zien wat ze nog niet weten en de cijfers gaan met de inhoud leven.

Filip
Verboven

Filip is als softwareontwikkelaar al ruim 17 jaar verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Ilfa-software. Hij zorgt dat klanten duidelijk inzicht krijgen in bankkosten en waar deze verminderd kunnen worden.

Carlo
de Croock

Carlo is al ruim 13 jaar verantwoordelijk voor de ICT, innovatie en softwareontwikkeling van Ilfa. Het transparant maken van geldstromen is een continu proces, daarom worden Ilfa's tools ook continu doorontwikkeld en vernieuwd.

Jeroen
de Backer

Jeroen is het hoofd van de Treasury Desk. Hij is verantwoordelijk voor de dagelijkse processen die wij voor klanten verzorgen en is hét aanspreekpunt wat betreft inhoudelijke vragen over cijfers en de dagelijkse gang van zaken.

Roy
Wiessner

Roy is lid van de Treasury Desk. Samen met Jeroen verzorgt hij dagelijkse processen voor klanten. Daarnaast is Roy verantwoordelijk voor het beheer van de lopende obligaties en alternatieve financieringsprocessen.

Joran
Canfijn

Joran is het nieuwe talent binnen de Treasury Desk. Samen met Jeroen en Roy verzorgt hij dagelijkse processen voor klanten.

Alexandra
de Oliveira Mendes

Alexandra is het nieuwe talent binnen het software implementatieteam. Ze is multi-inzetbaar en ondersteunt haar collega's op verschillende vlakken.

Ilfa is er voor u

Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste treasury nieuws en de nieuwste ontwikkelingen via onze blog en nieuwspagina.

In contact komen?

We voeren graag een inhoudelijk gesprek. Laat uw gegevens achter om een afspraak in te plannen.