Praktische ondersteuning door specialisten

Op de Treasury Desk werkt een team van treasury specialisten. Het team kan de uitvoering van uw treasury taken (in zijn geheel of gedeeltelijk) overnemen. U bepaalt of u ons op dagelijkse basis wilt inzetten voor advies, inzicht en uw dagelijkse transacties, of dat u dit enkel ad hoc wilt. Deze afspraken staan niet in steen geschreven, u bepaalt wanneer u ons in welke mate nodig heeft. Onze ondersteuning kan meegroeien of terugtreden naar uw behoeften.

Onze werkzaamheden zijn op uw organisatie afgestemd. Of u nu behoefte heeft aan een treasurer die een grote transactie voor u afsluit, een treasurer die deelneemt aan uw treasury commissie of aan de overname van uw cashmanagement door de Treasury Desk, ons ervaren team kan u op basis van onze vergunning ondersteunen.

Flexibel

U bent vrij om te bepalen in welke mate u ondersteuning nodig heeft, op dit moment en wanneer dit in de toekomst veranderd. Samen kijken we wat de best passende ondersteuning is voor uw organisatie en maken afspraken.

Onafhankelijk

Wij werken graag met u samen. Ons team komt naast u staan en kan indien gewenst taken en werkzaamheden overnemen. De Treasury Desk staat tot uw beschikking en kan uw transacties volgens zeer strakke richtlijnen uitvoeren.

Gevarieerd

De Treasury Desk kan elke treasury taak voor u overnemen. Van cashmanagement tot het beheren van valutarisico’s, de specialisten hebben voldoende kennis en kunde in huis en houden hun kennis up-to-date met cursussen en trainingen.

De mogelijkheden

Cashmanagement

Wij kunnen uw cashmanagement (deels) uit handen nemen, van saldoregulatie en interne leningen tot het stroomlijnen van betalingen. Wij zorgen dat u grip heeft op uw geld, dat u altijd op de hoogte bent van risico’s of uitdagingen en helpen u bij het vormen van een passende strategie.

Valutamanagement

Wij zorgen dat u inzicht heeft in de valutaposities en hedges die zijn voortgekomen uit de gezamenlijk opgestelde strategie. U krijg inzicht in de aanstaande transacties. Daarnaast zorgen wij dat de activiteiten tijdig uitgevoerd (kunnen) worden.

Rentemanagement

De kosten voor vermogen blijven voor veel organisaties hoog. Wij maken uw werkelijke kosten inzichtelijk, onderzoeken de mogelijkheden om deze te beperken, doen transactievoorstellen en bieden indien gewenst ondersteuning bij het afsluiten van nieuwe leningen.

Het werk van de Treasury Desk

De Treasury Desk gaat naast de ondernemer staan en kan treasury taken en werkzaamheden voor klanten uitvoeren. Het team is dagelijks bezig met doorlopende processen voor klanten en het beantwoorden van inhoudelijke vragen over cijfers en de dagelijkse gang van zaken. Voor onze klanten maken wij goede prijs- en spreadafspraken met banken en maken we de pricing van elk (complex) financieel product transparant.

Ook hebben we dagelijks contact met onze consultants. Vaak worden er werkzaamheden voor dezelfde klant uitgevoerd. De Treasury Desk kan werk voorbereiden dat door de consultant kan worden gebruikt in de totale, complexere opdracht of er wordt door een teamlid samen met een consultant aan een opdracht gewerkt.

Jeroen de Backer, hoofd van de Treasury Desk, vertelt in detail wat het werk van de Treasury Desk inhoudt.

Meer over de Treasury Desk

Volume

De medewerkers van de Treasury Desk beheren samen veel geldstromen. Hieronder is een overzicht te vinden van de verschillende financiële transacties en het volume die per 1-1-2021 in beheer waren.

Bewaakte cashflows

Op jaarbasis gaan er geldstromen in totaal ter waarde van 7 miljard euro over de bankrekeningen die de Treasury Desk in beheer heeft. Het overgrote deel van deze geldstromen bestaat uit euro’s, namelijk ruim 97procent. Het overige deel bestaat uit Amerikaanse dollars, Zweedse kronen, Britse ponden, Singapore dollars en Japanse yen.

FX opties, FX swaps en FX spots

De Treasury Desk sluit FX opties, swaps en spots; de afgelopen 12 maanden in totaal 164 transacties ter waarde van circa 380 miljoen. FX swaps komen het vaakst voor, gevolgd door FX opties en FX spots. Het meest wordt gehandeld in dollars, gevolgd door Zweedse kronen.

Leningen en derivaten

De totaalwaarde in euro’s van leningen en derivaten dat de Treasury Desk beheert is ruim 3,2 miljard. De verdeling tussen leningen en derivaten is ongeveer gelijk.

Volume

Bewaakte cashflows

Op jaarbasis gaan er geldstromen in totaal ter waarde van 7 miljard euro over de bankrekeningen die de Treasury Desk in beheer heeft. Het overgrote deel van deze geldstromen bestaat uit euro’s, namelijk ruim 97 procent. Het overige deel bestaat uit Amerikaanse dollars, Zweedse kronen, Britse ponden, Singapore dollars en Japanse yen.

FX opties, FX swaps en FX spots

De Treasury Desk sluit FX opties, swaps en spots; de afgelopen 12 maanden in totaal 164 transacties ter waarde van circa 380 miljoen. FX swaps komen het vaakst voor, gevolgd door FX opties en FX spots. Het meest wordt gehandeld in dollars, gevolgd door Zweedse kronen.

Leningen en derivaten

De totaalwaarde in euro’s van leningen en derivaten dat de Treasury Desk beheert is ruim 3,2 miljard. De verdeling tussen leningen en derivaten is ongeveer gelijk.